2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Binoš koma

Kas: filmas "Atvira širdim" (Prancūzija), 2012, Scanorama,2012
Režisierė:Marion Laine
Vaidina:Juliette Binoche, Edgar Ramírez
 Vertinimai: 0 iš 10 

Kiekvienas festivalis turi potvynį ir atoslūgį. Garbingai išgyventi  ciklišką atoslūgį  -  reikia kieto stuburo, nepasiduodant pigiam  masiniam popsui.  Filmo "Atvira širdim" patekimas į festivalinę programą rodo,  kad  Scanorama,  Vilniaus kultūrinis artefaktas,  it  Žiuljetos Binoš herojė artėja  valtyje  prie krioklio skardžio. Kritus žemyn nuo skardžio pradžioje gali laukti  potvynis - trumpalaikė kasinė sėkmė, bet visiškas pasitikėjimo praradimas kinomanų ir jaunų talentingų režisierių tarpe, koma pasaulio festivalių panoramoje.
 Su kuo jūs, Gražina  Arlickaite? Su kino menu ar su kino distributoriais, turgaus  pirkliais? Norit vesti -auginti ar patikti-plačiau parsiduoti? Tokio lygio  filmą  galbūt reikėtų pramušinėti LT valstybiniu lygiu per sveikatos ministeriją  kaip  naivią, banalią psichoterapiją ar socialinę reklamą  alkoholikų šeimoms ir  pradinių klasių moksleiviams. 
 Prisiekiau, kad tai paskutinis žiūrėtas prancūzų filmas. Po ilgos nežiūrėjimo pertraukos sugundė viena mėgiamiausių aktorių Juliette Binoche.Matyt pati suprato, į kokią  nykią  avantiūrą įklimpo, iš siaubo apalpo prie beždžionės narvo ir  iš gėdos  įkrito į profesinę komą.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą